Rólunk

Bemutatkozó

2000-ben került hozzánk az első szálkásszőrű tacskónk,a   Miskolci Dacos Délceg   „Rambi” !

Minél több időt töltött velünk, annál jobban megismerhettük e kis testben lakozó nagy egyéniséget!

Nemcsak kellemes társnak bizonyult, hanem szép  küllemű kutya is lett belőle,nagyon eredményes volt a kiállításokon és igy vele együtt megismerhettük a kiállítások hangulatát, megízlelhettük a sikerek ízét.

Rájöttünk, hogy imádjuk ezt a fajtát, és hosszú mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy a világszerte méltán ismert, világ győztes kutyákkal is büszkélkedhető Töpszli Dakszli kennelből kiskutyákat hozunk a családunkhoz.

Így került hozzánk, Töpszli Dakszli Luca és Töpszli Dakszli Nauszika Mandala, akik a kennelünk alapító szukái lettek.

A kutya kiálíltásokon szintén nagyon sikeresek voltak. A kiállítási pályafutásukat, interchampion címekkel fejezték be.

Nagy öröm volt számunkra, hogy  2003-ban az akkor  10 hónapos Töpszli Dakszli Luca a pozsonyi Európakiállításon, fiatal európa győztes címmel kapott.

 2007.január 30.-án  EuJW.Töpszli Dakszli Luca mamától  és  WW.Treis Pinheiros Trebor,( brazil) papától megszületettek az első kiskutyáink.

Ebből az alomból ketten is Angyal  a Budapesten 2008-ban megrendezett Európa Kiállításról,majd Asztrik  2009-ben Írországban megrendezett Európa kiállításról Európa győztes és Fajtagyőztes címmel térhetett haza. Ebből alomból  több kutya is  megszerezte az Interchampion címet.

A 2012-es év nagy boldogság volt számunkra! 

Az Amerikai Egyesült Államokból, a híres Starbarrack  kennelből  sikerült egy szukát a családunkba fogadni. Köszönet a bizalomért Mary E.Heywood-nak.

STARBARRACK SWEET EXPECTATIONS „PENNY” – akivel  sikerült a magyar champion címek után, 4 ország champion címét megszereznünk és,Interchampion címet is megkapta a kutya.

Az egyik legnagyobb sikere a Junior Amszterdam winner  cím elnyerése volt.

Mindegyik kutyánk vércsapa munkavizsgával rendelkezik.

2014-es évben is nagy sikereket  ért el kennelünk.

DANTE STAR szereplésével,a  2014.október 23.-án Brno-ban megrendezett EURÓPA DOGSHOW-ON fiatal európagyőztes címet szerzett és ő lett a Best Junior!!

Továbbra is folytatni kívánjuk  az imádott fajtánk, a  standard szálkás tacskók tenyésztését.

Minden alom megszületését gondos előkészítő munka előzi meg, az apák kiválasztása körültekintően történik.

Idegen vérvonalakat   vonunk a tenyésztésünkbe (brazil, amerikai)  mert célunk a vérvonal és a fajta minőségi tovább nemesítése ,ami által a  kutyáink,kitűnő idegrendszerrel és jellemmel rendelkeznek,ez célunk is volt  a kezdettől fogva.

Nagyon körültekintően adjuk a kiskutyákat a gazdáiknak és minden tőlünk származó kiskutya sorsát figyeljük.

 

Mottónk

ELSŐ A MINŐSÉG ÉS NEM A MENNYISÉG !!!